www.ogame.pl Universum 26
1.) Jak liczone są punkty w statystykach?
Każde 1000 surowców wydane na budynki (w tym budynki obronne), badania lub statki kosmiczne (w tym satelity słoneczne) to 1 punkt, ale uwaga: gdy statki lub budynki obronne zostaną zniszczone, a zwykłe budynki zburzone gracz traci te punkty. Punkty otrzymuje się także za statki znalezione w ekspedycji, w ilości równej tej, które otrzymałoby się przy normalnej budowie znalezionej floty.
2.) Jak mogę wyszukać konkretnego gracza lub sojusz w statystykach?
Przejdź do zakładki Szukaj i spróbuj znaleźć danego gracza wpisując jego nick. W ostatniej kolumnie wyników wyszukiwania zostanie podane jego aktualne miejsce. Po kliknięciu na tę liczbę zostaniesz przeniesiony do zakładki Statystyki gdzie możesz odczytać liczbę jego punktów, a także zmienić kryterium wyszukiwania z "Punkty" na "Floty" lub "Badania". Szukanie w tych klasyfikacjach (a także szukanie pozycji Sojuszu) odbywa się tylko ręcznie, najprościej przy użyciu opcji Znajdź w Twojej przeglądarce internetowej (przeważnie Ctrl+F), poprzez wertowanie kolejnych setek rankingu.
3.) Punktów nie dostaje się za:
- wydobywanie surowców,
- deuter zużywany przez statki podczas lotu (lub podczas przeglądania Galaktyki),
- surowce wydane na burzenie budynków,
- wygrane bitwy,
- skolonizowanie planety,
- bycie w sojuszu
- skanowanie falangą.
itp.
źródło : http://board.ogame.onet.pl/
Mam nadzieję, że to co znalazłem przyda się !
Daruw
Witch Hunter
O dobry watek:)